Dirijabilele Goodyear vor vizita România
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Celebrele dirijabile Goodyear, obiecte iconice care se confundă cu marca americană de anvelope, vor începe un tur european între lunile aprilie şi octombrie, urmând să ajungă şi să poată fi admirate în 20 de ţări de pe Bătrânul Continent, implicit în România. Campania prilejuieşte revenirea dirijabilelor pe cerul european după 12 ani de absenţă, timp în care acestea au fost promovat marca în China şi Statele Unite.
Campania prin care dirijabilele vor atrage atenţia în Europa se numeşte Goodyear Safety Tour, marca de anvelope urmând să dezvolte mesaje şi campanii diferite în fiecare dintre cele 20 de ţări pe care "Spirit of Safety I" şi "Spirit of Safety II" - numele celor două dirijabile - le vor vizita în drumul lor.
CLICK AICI pentru a vedea unde se află acum dirijabilele Goodyear şi pentru a fi la curent cu traseul lor prin România.
CE ESTE UN DIRIJABIL?
Dirijabilele sunt aerostate cilindrice de secţiune circulară sau ovală, cu extremităţile alungite, umplute cu gaz uşor (hidrogen, heliu) sau cu aer cald, dispunând de organe de propulsie şi comandă care le asigură deplasarea în orice direcţie, la diferite altitudini, fără a fi la discreţia curenţilor atmosferici, aşa cum se întâmplă cazul baloanelor libere. Există două mari tipuri de dirijabile: cele cu structură moale, aşa sunt cele două dirijabile pregătite de Goodyear, şi zeppelin-urile, care au structură rigidă.
Primul dirijabil Goodyear a fost construit acum aproape 100 de ani, în 1917.
De atunci, compania americană a profitat la maximum de aportul de imagine pe care i l-au adus aceste aparate de zbor, ele fiind prezente în cultura urbană şi naţională a multor state ale lumii, implicit într-unul dintre filmele seriei James Bond (Goldfinger, 1964). Dirijabilele pe care Goodyear le pregăteşte pentru turneul european au, fiecare, o lungime de 39 de metri, iar balonul este umplut cu două milioane de litri de heliu. Viteza maximă pe care o poate atinge un dirijabil este de 85.2 kilometri pe oră, distanţa maximă parcursă fiind fără oprire de 1000 de kilometri.via | Goodyear
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Ferrari 250 LM, mașina care a câștigat Le Mans în 1965, scoasă la vânzare pentru 25 milioane de euroFerrari 250 LM by Scaglietti, mașina care a câștigat ediția din 1965 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, a fost scoasă la vânzare. Singurul Ferrari operat de o echipă privată și care a câștigat această cursă ar putea fi vândut cu peste 25 de milioane de euro. (31.12)
-
Potrivit unor noi informații apărute în presă, conducerea Grupului Volkswagen ia în calcul să renunțe la ideea de a închide câteva dintre fabricile sale din Germania. În prezent, grupul german poartă mai multe negocieri cu sindicatul muncitorilor. (13.12)
-
Asociația Constructorilor Europeni de Automobile va avea un nou președinte începând din 2025. Noul președinte al asociației va fi Ola Kallenius, actualul CEO Mercedes-Benz. (11.12)
- Dakar 2025: Dacia urcă pe locul 2 în prima parte a probei de 48 de ore. Probleme tehnice pentru Loeb
- FOTOSPION: Primele imagini cu noua generație Audi Q7
- Bugatti a livrat primele exemplare Bolide. Fiecare mașină costă 4 milioane de euro
- Prețuri noul Volkswagen Tayron în România: start de la 41.850 euro
- Noul Leapmotor C10 REEV: versiune nouă, cu range extender și autonomie de 950 km
Comentarii (1)