Rabla in Israel: 560 de euro cash pentru o masina casata

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 10.01.2010
Israelienii care isi duc masina veche la casat nu sunt obligati sa isi cumpere una noua pentru a beneficia de cei 560 de euro pe care guvernul acestei tari ii acorda.

Esential

560 de euro primeste un israelian care isi duce rabla la casat.

Guvernul israelian a deschis vineri un program ecologic al carui rol este eliminarea masinilor foarte vechi de pe strazile acestei tari. Mecanismul versiunii israeliene a programului Rabla este insa diferit decat cel intalnit in celelalte tari care au ales aceasta solutie pentru a stimula cumpararea de masini noi. Astfel, orice israelian duce la casat o masina mai veche de 20 de ani primeste in schimb 3000 de sekeli (echivalentul a circa 560 de euro). Marea diferenta este ca banii sunt acordati cash, fara ca cel care isi caseaza masina sa fie obligat sa isi cumpere o masina noua pentru a primi bonusul.

Guvernul din Israel va aloca in total 100 de milioane de sekeli pentru acest program in urmatorii 5 ani, programul fiind conceput astfel incat acesta sa fie unul pur ecologic, nu unul care sa ajute dealerii din aceasta tara sa revina pe linia de plutire din punctul de vedere al vanzarilor.

Conform ministrului Mediului din aceasta tara, Gilad Erdan, programul are ca scop eliminarea celor cateva mii de masini poluante de pe strazile Israelului: "Eliminarea acestor masini de pe soselele noastre va reduce poluarea in orase, numarul de masini abandonate pe marginile soselelor si va stimula reciclarea materialelor prime utilizate la fabricarea autovehiculelor", spune oficialul israelian.

via | haaretz

 

Comentarii (2)

  • Ion Susai
    In curand evreii o sa puna pe strada cismele la care apasand o sa curga bani. :))
    6 6
  • mihai2001
    O idee buna
    Ar fi trebuit sa continue progr in aceasta varianta si in Germania.

    Cred ca preocuparea pentru ecologizarea parcului auto trebue sa fie permanenta vand in vedere consecintele ecologice, care si ele is permanente.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru