Grupul Volkswagen a anunţat în această săptămână că a ajuns în sfârşit la un acord final cu autorităţile americane pentru a pune punct scandalului Dieselgate, care a izbucnit în septembrie 2015.
Conform acordului, Grupul german va pleda vinovat în procesele civile şi penale din SUA şi va plăti autorităţilor 4.3 miliarde de dolari din cauza faptului că a trucat testele de emisii. În plus, Volkswagen este implicată şi într-o serie de procese pe marginea modului în care Dieselgate a afectat valoarea pe bursă a constructorului.
În urma acestei decizii, Volkswagen a anunţat că totalul despăgubirilor acordate în SUA şi Canada pentru Dieselgate este de 23 de miliarde de dolari, echivalentul a aproape 22 de miliarde de euro, şi include şi cele 15 miliarde de dolari acordate ca despăgubiri clienţilor din Statele Unite. Suma este sensibil mai mare decât cea de 18.2 miliarde de euro pe care producătorul german a pus-o anterior deoparte pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de Dieselgate.
Analiştii anticipează că Grupul Volkswagen va plăti în total circa 30 de miliarde de euro pentru a revolva cazul şi în celelalte state, în contextul în care compania are lichidităţi de 31.1 miliarde de euro şi a contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro în acest scop.Anunţul vine după ce în ultimele zile oficialii Grupului au început să aibă probleme cu justiţia.
Unul dintre directorii diviziei din Coreea de Sud a fost condamnat la închisoare pentru 18 luni, în timp ce Oliver Schmidt, directorul biroului de reglementare legală între 2014-2015, a fost arestat în Statele Unite de către FBI sub acuzaţia de fraudă şi conspiraţie împotriva statului american.Via Automotive News
Iti zic eu, tarile mari nu platesc. In ultimii 200 de ani sunt cam aceleasi mari puteri.
Tarile mici ponoasele mai ales in perioade de criza cand se mai schimba granite si se plimba zonele de influenta.