Micul dejun? Aiurea. De unde timp. Trebuia să mă trezesc acum jumătate de oră. Deschid draperiile, zăbovesc câteva minute în duş, apuc din fugă un baton de ciocolată din minibar şi cobor în holul hotelului din Batumi.
Prima maşină deja a plecat. Abia apuc să mă şterg la ochi şi să-mi reglez oglinzile. Jan, tartorul organizatorilor a început numărătoarea. 5, 4, 3, 2, 1 am plecat. Nu cu pedala la fund, cum au făcut-o ceilalţi. Încet, foarte încet. Am lăsat în urmă opulenţa ostentativă a cazinourilor de aseară pentru o mahala românească din anii 90. Cam astea sunt discrepanţele în Batumi. Un Batumi despre care am vorbit şi aseară pe larg.
Ziua 1: Între bâlciul turcesc şi Las Vegas-ul georgian
Am apucat apoi un drum al Golgotei, fără a şti ce ne aşteaptă. Ne-am lămurit după primele hârtoape şi primii bolovani care au ciocănit sub maşină. Un drum grotesc, creat parcă după instrucţiunile lui Sisif, presărat cu şuvoaie de apă şi multe, foarte multe, impresionant de multe vaci. Cu care ne-am înţeles bine până la urmă, după cum puteţi vedea în filmuleţul realizat special.
Porsche, am putut să mă bucur de Cayenne. Am sărit, am hurducăit, am urcat, am derapat şi ne-am stropit pe un drum incredibil. Un fel de şosea neafaltată către Moeciu.
După ce colegii i-au lipit gura cu ce au găsit prin maşină lui Adi Pascu, reprezentantulA doua parte a traseului ne-a teleportat parcă pe Valea Oltului. Am urcat apoi pe o autostradă către Tbilisi, unde cu o viteză medie de 80 de km/h am reuşit un consum incredibil de numai 7.9 litri/100 de km. Cu un Porsche Cayenne de peste două tone şi 420 de cai putere.
Piciorul meu nu a fost toturat în van astăzi, pentru că seara ne-a adus prima victorie. Mulţumită răbdării de care am dat dovadă pe tot parcursul traseului şi piciorului fin, am reuşit să obţinem cel mai mic consum din această zi şi să trecem în fruntea clasamentului la general. Hai România!
Comentarii (0)