Skoda a anunțat în vara anului trecut planurile pentru primele sale modele electrice, obiectivul fiind lansarea a 5 modele dezvoltate pe platforma MEB a Grupului Volkswagen care să ofere autonomii între 400 și 600 de kilometri.
Constructorul ceh a dezvăluit însă la Salonul Auto de la Geneva că primul model electric al mărcii va fi Citigo E, o versiune electrică a modelului de oraș, care va beneficia de o autonomie de 300 de kilometri.
Strategia a fost surprinzătoare în contextul în care Citigo E va fi dezvoltat pe platforma lui Volkswagen Up! și nu făcea parte din planurile inițiale, însă un purtător de cuvânt Skoda a dezvăluit că decizia a avut la bază cantitatea medie de emisii de dioxid de carbon.
Astfel, emisiile medii înregistrate de Skoda în 2017 au fost de 115.9 grame de dioxid de carbon pe kilometru, în creștere cu 4.1 grame comparativ cu 2016, mult peste limita de 95 de grame impusă pentru 2021. Cehii au ocupat ultimul loc în rândul celor mai vândute 20 de mărci din 23 de state europene într-un clasament al eficienței.
Explicația pentru creșterea emisiilor este legată de popularitatea celor două noi SUV-uri lansate de companie: Kodiaq a înregistrat peste 53.000 de unități vândute, iar Karoq s-a comercalizat în alte 6.000 de unități, cota de piață a SUV-urilor în vânzările totale ale companiei ajungând astfel la 14.6%.
Prin urmare, Citigo E va fi lansat cu scopul de a reduce media emisiilor Skoda, înainte de lansarea noilor modele electrice bazate pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.
Via Automotive News
Comentarii (0)