Aplicaţiile de smartphone care îţi pot descuia maşina prezintă un risc de siguranţă
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Consultanţii unei companii de consultanţă în securitate avertizează şoferii că aplicaţiile pentru smartphone-uri care pot să pornească de la distanţă un automobil sau să-l descuie prezintă un risc de securitate. Cei de la iSec Partners au arătat că protocolurile de comunicare folosite de unele aplicaţii pot fi "sparte" şi au demonstrat cum pot profita de ele cu ajutorul unui laptop. Întregul proces durează aproximativ două ore, dar garantează accesul complet la un vehicul odată ce a fost realizat.
Potrivit lui Don Bailey şi Mathew Solnik, doi cercetători ai companiei de consultanţă iSec Partners, momentul vulnerabil este transmisia de date între smartphone şi autovehicul, când semnalele radio trimise pot fi interceptate. Apoi, tot ce trebuie să facă un hacker este să decodeze semnalul, să anticipeze următorul cod şi să descuie şi pornească automobilul prin improvizarea unui semnal. Bailey este de părere că protocolurile de siguranţă nu au fost adresate corespunzător de producătorii acestor sisteme, ducând la crearea unor dispozitive ce folosesc tehnologie susceptibilă la fraudă.
"Am reconstituit protocolul de comunicare şi apoi ne-am folosit propriile unelte pentru a contacta sistemul prin intermediul protocolului", au explicat Don Bailey şi colegul său, Mathew Solnik.
Interceptarea semnalelor radio folosite a fost făcută prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă, emiţătorul şi receptorul urmăriţi fiind serverul reţelei şi vehiculul-ţintă.Cercetătorii îşi vor prezenta descoperirile în cadrul Conferinţei de Securitate Tehnică "Black Hat" din Las Vegas. Până la remedierea problemelor software, cei doi specialişti au refuzat să expună constructorii care au lăsat aceste "portiţe" în protocolul de comunicare aplicaţie – reţea telefonie mobilă – autovehicul. Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, doar General Motors, BMW şi Mercedes-Benz oferă aceste servicii, în compania aplicaţiilor destinate telefoanelor care rulează iOS şi Android.
Via | Carscoop
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Volkswagen a lansat o actualizare software care aduce printre altele și celebrul joc Pac-Man. Jocul va fi disponibil pentru aproximativ 300.000 de exemplare vândute în Europa. (16.04)
-
Hyundai a anunțat oficial că va lansa anul viitor o nouă generație a sistemului său multimedia. Acesta se va numi Pleos Connect și va fi bazat pe Android. (28.03)
-
General Motors și Nvidia și-au unit forțele pentru a crea cipuri și software pe bază de inteligență artificială pentru viitoarele mașini autonome. (19.03)
-
Noul Audi A6 Sedan: cel mai aerodinamic Audi de serie cu motoare termice
-
Noul Volvo S90 facelift: display central de 11.2 inch și versiune PHEV cu 80 km autonomie electrică
-
Acesta este noul Subaru Outback: două motorizări cu până la 260 CP
-
STUDIU: Mașinile electrice, mai fiabile decât termicele
-
Viitoarea Mazda MX-5 va primi un motor aspirat natural mai mare
Ce se foloseste acum pentru comunicatii de genul acesta (adica un derivat al CCMP-ului) poate fi spart intr-o perioada foarte scurta, vro 2-3 milioane de ani.
Nu stiu daca iti mai sunt utile datele prinse peste atata timp dar daca ei sunt experti poate le folosesc ei.