Weekendul lui Hamilton din Bahrain, ruinat de o bucată de metal

de Daniel Popescu
Duminica, 21.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pana suferită de Lewis Hamilton în antrenamentele din Bahrain care a condus la schimbarea cutiei de viteze şi retrogradarea pe grila de start au fost provocate de o bucată de metal.

Esential 9 este pozitia de pe care va pleca Hamilton in cursa in urma penalizarii
200 de grade Celsius este temperatura la care a ajuns pneul lui Hamilton din cauza unei bucati de metal
Pirelli a anunţat sâmbătă seară cea mai probabilă cauză a penei suferite de Lewis Hamilton în ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Bahrain.

După ce a analizat pneul care s-a desprins de pe jantă, producătorul italian a ajuns la concluzia că pana a fost provocată de o bucată de metal, lucru întărit şi de o problemă similară avută de Giedo van der Garde de la Caterham.

Din cauza penei, monopostul Mercedes a avut defecţiuni la suspensii, iar echipa a fost nevoită să înlocuiască inclusiv cutia de viteze, ceea ce a generat o penalizare de cinci poziţii pe grila de start.

"Van der Garde era în spatele lui Hamilton, iar unul dintre pneurile sale spate avea o tăietură de 10 cm care putea proveni doar de la o bucată de mtal.

Presupunem că era o bucată de metal pe circuit care a intrat la suspensie, la roată, la frâne şi care a provocat dejantarea. Pneul s-a supraîncălzit la peste 200 de grade Celsius, ceea ce este rar şi ciudat", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Hamilton a ocupat locul patru în calificări, dar va pleca doar de pe poziţia a noua în urma penalizării, având astfel şanse reduse să lupte pentru victorie. Ross Brawn, şeful Mercedes, crede că regula penalizării pe grila de start ar trebui schimbată, întrucât Hamilton nu a avut nicio vină în ceea ce s-a întâmplat.

"Cred că merită să analizăm, pentru că este frustrant şi deranjant să primeşti o penalizare din cauza unor influenţe exterioare. Din fericire nu se întâmplă prea des, dar dacă se întâmplă într-un moment crucial al campionatului poate fi de două ori mai frustrant", a declarat britanicul.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (5)

  • Ce ghinionist e Lewis! Si anul trecut in Germania numai el a fost cel care a suferit pana desi toti concurentii au trecut peste resturi.
    11 1
  • Locul 5 astazi...o cursa foarte buna din partea lui.
    7 0
  • Ce pacat ca bucata de metal s-a oprit in in pneu ... mai bine se oprea direct in capul lui.
    0 22
  • Presupun ca aceiasi bucata de metal a fost intalnita si de Massa in cursa ...
    2 0
  • @noname00: chiar de doua ori:)))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru