Vettel: "Nu am nicio preferinţă pentru coechipierul din 2014"

de Daniel Popescu
Luni, 22.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că nu are un pilot preferat pentru a-i deveni coechipier în 2014 între Daniel Ricciardo şi Kimi Raikkonen şi afirmă că noile pneuri Pirelli nu sunt foarte diferite.

Esential 2 este numarul pilotilor care lupta pentru a deveni coechipierul lui Vettel: Raikkonen si Ricciardo
Sebastian Vettel va avea un nou coechipier anul viitor după ce Mark Webber a decis să concureze pentru Porsche în Campionatul Mondial de Anduranţă, însă rămâne impasibil cu privire la numele acestuia.

În prezent, lupta pentru acest post se dă între Kimi Raikkonen de la Lotus şi Daniel Ricciardo de la Toro Rosso, însă germanul insistă că nu are nicio preferinţă.

"Cred că ar fi o prostie să comentez prea mult. Nu mă deranjează niciunul dintre ei, cred că mă înţeleg bine cu amândoi. Probabil că îl cunosc un pic mai bine pe Raikkonen decât pe Ricciardo, dar cred că Ricciardo a făcut o treabă bună joi (n.r - în testele pentru tineri piloţi)", a precizat el.

Jean-Eric Vergne, coechipierul lui Ricciardo de la Toro Rosso, a ieşit din lupta pentru postul disponibil de la Red Bull, însă francezul nu vrea să renunţe şi la ultima speranţă că poate ajunge la tripla campioana mondială.

"Cred în continuare în şansele mele.

Cu siguranţă există o şansă şi mi-ar plăcea să pilotez pentru Red Bull. Dar nu vreau să mă gândesc la anul viitor şi la şansele pe care le am să merg la Red Bull. Pierd concentrarea şi o parte din energie, aşa că în acest an vreau să păstrez totul pentru Toro Rosso", a precizat el.

Revenind la Vettel, germanul susţine că noile pneuri testate la Silverstone şi care vor fi introduse începând cu Marele Premiu al Ungariei nu sunt cu mult diferite de cele folosite în prima parte a anului.

"Nu este mare diferenţă. În primul rând am avut trei zile cu piloţi diferiţi în monoposturi diferite şi nu a existat nicio defecţiune în condiţii meteo probabil mai dificile decât la cursă (n.r - din 30 iunie). A fost chiar mai cald, temperatura asfaltului a fost mai mare, dar nu au existat mari surprize", a adăugat el.

Via ESPNF1, Autosport

Comentarii (8)

  • Asa cum nu vrei sa recunosti cand cineva e mai rapid decat tine in calificari (Hamilton) si dai vine pe vant sau mai stiu eu ce....asa si aici, cum sa recunosti tu ca vrei sa fi boss la echipa? Macar Alonso nu ascunde asta, o stie toata lumea.
    12 12
  • @Daniel
    in articolele initieale nu scrie nicaieri k, Kimi ar lupta pt asa ceva ...
    poate ca Ricciardo lupta cu Vergne sau sort of ... dar Kimi este un pilot de alta categorie

    el eventual poate sa refuze oferta Redbull si sa-i lasa sansa lui Ricciardo (ceea probabil nu va face)
    6 5
  • Aur1989
    Ce romani...
    De ce ar avea Vettel frica de cineva?
    E cel mai bun
    8 9
  • @Aur1989 Pentru ca Kimi e un pilot care te depaseste imediat cum te-a prins si o face mereu unde te astepti mai putin. Pentru ca e al naibii de rapid. Pentru ca e constant. Pentru ca stie sa se fereasca de accidente. Pentru ca stie sa conduca la maxim. Pentru ca e un pilot complet, datorita experientei stranse de-a lungul atator ani de F1. El si Alonso sunt probabil pilotii pe care ii doreste orice echipa. Trebuie sa ai si bani ca sa iti permiti astfel de piloti. Iar Lotus se pare ca nu mai are bani sa-l tina pe Kimi.
    13 3
  • ferr nu e vorba de bani doarece salariul lui Kimi e slab (doar 3 milioane de euro ) deci nu e cazul ca lotus nu are bani sa-l tina deoarece si acu il platesc foarte prost
    7 2
  • GrosJean
    "Nu am nicio preferinţă pentru coechipierul din 2014"-in gandul lui probabil isi spunea "bine ar fi sa fiu singurul pilot al echipei, sau sa am un coechipier care sa deacu monopostul in parapet din primul viraj"
    4 3
  • edyd Ti se pare ca Raikkonen a stat vreo 10 ani la Lotus cu un salariu de 3,8 mil de Euro? A stat un singur an. Si asta e al doilea. Cat crezi ca va mai sta pe banii astia? Evident, nu foarte mult. Nu mi se pare ca Raikkonen sa fie vreo Maica Teresa si sa spuna nu banilor. Sa nu uitam ce salariu avea la Ferrari - vreo 30 de mil. de $
    3 0
  • Daca ajunge Raikkonen la Red Bull il ia naiba pe Vitzel. Sau masina lui Kimi va avea mereu cate o problema tehnica, sau pitstopuri ratate.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru