În vârstă de 31 de ani, Wolff va deveni astfel prima femeie după 22 de ani care ia startul într-o sesiune oficială a unui Mare Premiu de Formula 1. Aceasta a încercat să minimalizeze importanţa evenimentului, însă admite că speră să concureze la un moment dat în Marele Circ.
"Chiar dacă a trecut mult timp de când ultima femeie a luat parte la un weekend de cursă, nu văd evenimentul ca pe ceva semnificativ din această perspectivă. Pentru mine înseamnă doar să fac o treabă bună pentru echipă şi să demonstrez de ce sunt în stare. Evident, marele meu vis este să încep o cursă de Formula 1, dar acesta va fi un pas natural în călătoria mea în Marele Circ. Mă concentrez să fac o treabă bună, să fiu pregătită, să nu-mi asum riscuri şi să-i aduc monopostul lui Bottas", a declarat ea.Ultima femeie care a concurat într-un Mare Premiu de Formula 1 a fost Giovanna Amati, care a eşuat în tentativa de a obţine un loc pe grila de start la trei curse din sezonul 1992. O altă italiancă, Lella Lombardi, a fost în 1976 ultima femeie care a luat startul într-o cursă de Formula 1.
▶ Poveştile Formulei 1: Femeile care au concurat în Formula 1
Susie Wolff nu va fi la prima experienţă în Formula 1. Scoţianca a debutat la volanul unui monopost competiţional în octombrie 2012, când a efectuat o zi de filmare în scop publicitar tot pe circuitul de la Silverstone. Ulterior, ea a participat la o sesiune oficială de teste la începutul anului 2013 şi a efectuat mai multe evaluări aerodinamice în linie dreaptă.
Susie Wolff este soţia lui Toto Wolff, acţionar minoritar la Williams şi directorul de motorsport al celor de la Mercedes.▶ Poveştile Formulei 1: Toto Wolff, pilotul de curse transformat în coproprietar de echipe
Via SportingLife
La fel de spectaculos a fost si debutul lui Hamilton in F1, totusi din total alte motive.
Piloti adevarati din clase inferioare nu pot ajunge in F1 si pentru ea va fi un pas natural!
Vedem vineri ce poate cu un monopost de top.