Renault: "Motorul pentru 2015 este mult mai performant şi mai fiabil"

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susţine că a adus îmbunătăţiri fundamentale la motor prin care acesta a devenit semnificativ mai performant şi mai fiabil, însă francezii admit că este posibil să nu fi eliminat diferenţa faţă de unitatea Mercedes.

Credem că am făcut un mare pas înainte în privinţa performanţei şi vom avea o fiabilitate mai bună.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Renault, furnziroul de motoare al celor de la Red Bull Racing, a oferit miercuri o serie de informaţii importante cu privire la dezvoltarea unităţii de propulsie pe parcursul pauzei de iarnă.

Constructorul francez a îmbunătăţit deja un număr considerabil dintre cele 32 de componente care pot fi modificate pentru sezonul următor, însă va avea posibilitatea de a aduce noutăţi la unele componente şi pe parcursul anului.

Potrivit directorului executiv Cyril Abiteboul, Renault anticipează performanţe semnificative din partea noului motor, însă diferenţa faţă de Mercedes rămâne incertă.

"Credem că am făcut un mare pas înainte în privinţa performanţei şi vom avea o fiabilitate mai bună. Nu ştim unde vor fi ceilalţi. Poate că nu am eliminat complet diferenţa, dar suntem încrezători că am făcut un mare pas înainte pentru a elimina deficitul înregistrat în sezonul precedent", a declarat el.

Noul motor include cateva imbunatatiri semnificative

Principalele schimbări implică motorul cu combustie internă, turbocompresorul şi bateria.

Rob White
Director tehnic Renault
Rob White, directorul tehnic al celor de la Renault, afirmă că aproape toate componentele au fost rafinate în limitele regulamentului.

"Am făcut câteva schimbări fundamentale pentru a obţine un spor de performanţă şi de fiabilitate.

Am îmbunătăţit fiecare sistem şi subsistem, iar elementele care ne oferă cea mai bună performanţă au fost prioritare. Principalele schimbări implică motorul cu combustie internă, turbocompresorul şi bateria. Motorul cu combustie internă va avea o nouă cameră de combustie şi un nou concept pentru evacuare, iar compresorul este mai eficient, în timp ce sistemul de recuperare a energiei poate suporta o utilizare mai intensă", a explicat el.

Schema unitatii de propulsie

De asemenea, Renault a făcut câteva schimbări în structura departamentului tehnic, printre care se număra promovarea lui White ca director tehic şi a lui Jean-Paul Gousset ca director de orgazatie, în timp ce directorul de operaţiuni de cursa Remi Taffin se va ocupa şi de operaţiunile de la fabrică.

În plus, Renault a creat un nou departament de dezvoltare pentru toate echipele care va fi condus de Naoki Tokunaga. Renault este furnizorul de motoare al echipelor Red Bull Racing şi Toro Rosso.

Via Renault

Comentarii (3)

  • Daca cei de la Renault s-au apropiat cu adevarat de Mercedes, Red Bull va fi o nuca tare anul asta. Anul trecut cu petarda aia de motor au avut al doilea cel mai bun monopost, dar nu se stie niciodata. Surprinzator nu prea vad nimic prin presa despre ce fac sau au facut deja cei de la Ferrari (cu exceptia faptului cau au ramas la suspensia pull rod, personal mi se pare o greseala dar ei stiu mai bine). Mai sunt si cei de la Honda care chiar daca sunt (re)debutanti nu pot fi exclusi din schema. E normal ca fiecare sa isi laude calul. Ramane de vazut.. toate declaratiile de acum sunt pura speculatie.
    15 1
  • Mai e puțin până la teste, când vom vedea cum stau lucrurile... sper ca vreun alt constructor să fie capabil să-i ajungă pe cei de la Mercedes, sau măcar să se apropie amenințător.
    10 0
  • Daca se va apropia cineva de Mercedes, atunci Mclaren Honda va fi acea echipa si asta doar ca sa-i faca pe plac lui Mircea.
    13 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru