Renault exclude revenirea în Formula 1 ca proprietar de echipă

de Daniel Popescu
Sambata, 21.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a exclus orice intenţie de a cumpăra o echipă de Formula 1 în viitorul apropiat, în contextul în care Lotus vrea să sporească importanţa parteneriatului cu constructorul francez.

Nu există nicio discuţie pentru a reveni şi a cumpăra o echipă sau alta. Nu, nu vom face asta.

Jean-Michel Jalinier
Presedinte Renault Sport F1
Lotus nu a confirmat încă prelungirea acordului cu Renault pentru furnizarea motoarelor în sezonul 2014, însă întârzierea este cauzată doar de faptul că cele două părţi negociază de mai multe luni întărirea actualului parteneriat tehnic.

În condiţiile în care britanicii traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, presa internaţională a evocat posibilitatea ca Renault să revină în acţionariatul fostei sale echipe. Ipoteza a fost însă exclusă din start de Jean-Michel Jalinier, preşedintele Renault Sport F1, care afirmă că francezii nu doresc să se implice în Formula 1 cu propria echipă.

"Nu, strategia este clară, am renunţat la echipă pentru a reduce expunerea financiară în Formula 1 şi din păcate piaţa europeană nu este într-o situaţie prea bună.

Vom rămâne cu această strategie şi este bine că avem venituri bune din furnizarea motoarelor. Întotdeauna avem discuţii cu echipele, dar nu există nicio discuţie pentru a reveni şi a cumpăra o echipă sau alta. Nu, nu vom face asta", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

O altă speculaţie majoră din ultima perioadă a fost că motoarele Renault utilizate de Red Bull Racing vor fi branduite Infiniti începând din 2014, după numele sponsorului principal al echipei. Informaţia a fost însă negată de Simon Sproule, vicepreşedintele Nissan, constructorul japonez care deţine brandul de lux Infiniti.

"Este unul dintre numeroasele scenarii pe care le-am discutat cu echipa, dar nu am ajuns în punctul în care simţim că asta ar avea sens. S-ar putea întâmpla în viitor? Poate, dar în acest moment nu există un plan care să afirme că se va întâmpla ceva la o anumită dată", a explicat el.

Via Autosport (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru