Red Bull nu intenţionează să-l transforme pe Vettel în pilotul numărul doi nici după anunţul plecării

de Daniel Popescu
Marti, 07.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va fi tratat în continuare pe picior de egalitate cu Daniel Ricciardo, chiar dacă a anunţat deja că va părăsi Red Bull Racing la sfârşitul sezonului.

Esential 193 de puncte are Daniel Ricciardo in clasamentul general
73 de puncte trebuie sa recupereze Daniel Ricciardo in fata liderului Lewis Hamilton
139 de puncte a acumulat Sebastian vettel in sezonul 2014
Sebastian Vettel a decis să părăsească Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon, iar acest element a generat numeroase speculaţii cu privire la rolul său în cadrul echipei în ultimele curse ale anului.

Inevitabil, s-a vehiculat că Daniel Ricciardo ar urma să devină pilotul numărul 1 al echipei, mai ales că este mai bine poziţionat în clasament şi păstrează încă şanse la titlul mondial.

Totuşi, în Marele Premiu al Japoniei, cvadruplul campion mondial a ocupat locul trei chiar în faţa coechipierul său, iar Helmut Marko a confirmat că cei doi piloţi vor fi trataţi în continuare în mod egal.

Consultantul celor de la Red Bull afirma că Ricciardo nu a fost favorizat la Suzuka, chiar dacă aparent a beneficiat de o strategie preferenţială în privinţa strategiilor pentru opririle la boxe.

"Nu este adevărat. L-am întrebat pe Vettel dacă vrea să intre la boxe pentru pneuri noi pentru ultimul stint, iar el a fost de acord să-şi asume riscul. Ne-am gândit că ar putea avea o şansă la Rosberg cu noile pneuri, dar asta nu are nimic de-a face cu o discriminare. La noi nu există ordine de echipă. Rămânem corecţi şi sportivi, aceasta este filosofia noastră", a precizat el.

Red Bull a decis ca în locul lui Vettel să-l promoveze pe Daniil Kvyat de la satelitul Toro Rosso, chiar dacă există oportunitatea de a-l aduce la echipă pe Fernando Alonso. Marko insistă însă că această opţiune nu a fost luată în calcul, întrucât singura variantă era promovarea unui pilot de la a doua echipă.

"Alonso ar fi fost cartea noastră sigură, dar asta nu se potriveşte cu Red Bull.

Ar fi făcut că programul nostru pentru tineri piloţi să pară absurd", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Cine-i mai crede si pe astia? Poate ca Vettel a plecat pt a nu fi transformat in pilotul nr 2.
    11 5
  • In momentul in care ai cea mai buna masina e usor de ales pilotul numarul unu dar cand trebe sa te lupti pentru puncte si podiumuri trebe sa arati mai mult. Pentru Vettel a inceput greul anul asta can amandoi concurau cu monopost egal.
    Vettel nu este un pilot rau dar cand esti de 4 ori campion mondial si vine un "debutant" si te bate pune niste semne de intrebare...
    5 2
  • singaporezul
    Cartofi prajiti
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru