Presă: Toyota va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare în 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 19.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va reveni în Formula 1 în sezonul 2014 în calitate de furnizor de motoare prin intermediul brandului premium Lexus, potrivit unor informaţii dezvăluite de Giancarlo Minardi.

Esential 2014 este sezonul in care ar urma sa revina Toyota in Formula 1
8 ani a concurat Toyota in Formula 1 cu propria echipa fara sa obtina victorii
Formula 1 ar putea avea patru furnizori de motoare şi în sezonul 2014 în ciuda anticipatei retrageri a britanicilor de la Cosworth. Giancarlo Minardi, fondatorul defunctei echipe Minardi, susţine că a aflat dintr-o sursă sigură că Toyota este pe punctul de a reveni în competiţie anul viitor în calitate de furnizor de motoare, concomitent cu introducerea noilor unităţi V6 de 1.6 litri.

În plus, Minardi susţine că producătorul japonez îşi va boteza motoarele Lexus, după numele brandului premium pe care îl deţine. "Potrivit surselor mele, Toyota pregăteşte de asemenea un motor pentru sezonul 2014 cu brandul Lexus", a precizat italianul citat pe reţeaua de socializare Twitter de jurnalistul grec Dimitris Papadopoulos.

O astfel de mutare ar putea reprezenta o replică la implicarea conaţionalilor de la Nissan în Formula 1 prin brandul premium Infiniti, care a devenit în acest an sponsorul principal al campioanei mondiale Red Bull Racing.

Informaţiile trebuie privite însă cu precauţie în contextul în care Toyota ar trebui să fie deja într-un stadiu avansat de dezvoltare pentru noul motor şi nu există informaţii despre echipele pentru care japonezii ar putea furniza unităţi. Producătorul deţine o fabrică la standarde de Formula 1 în localitatea germană Koln, acolo unde Ferrari îşi calibrează monopostul în tunelul de vânt.

Toyota a concurat în Formula 1 în perioada 2002-2009 cu propria sa echipă, însă nu a reuşit să obţină nicio victorie, iar singura performanţă reală a fost un pole position obţinut de Jarno Trulli în Marele Premiu al statului Bahrain din 2009.

Cea mai bună clasare a japonezilor la finalul unui sezon a fost locul patru în clasamentul constructorilor obţinut în 2005.

Presa internaţională anticipează că şi conaţionalii de la Honda vor reveni în Formula 1 în sezonul 2015, când vor începe o colaborare cu McLaren.

Via Dimitris Papadopoulos

Comentarii (2)

  • wow...sper sa revina..
    6 1
  • florin
    cu ce sa revina????? cu prezenta????
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru