Pirelli anunţă vineri poziţia oficială în cazul testului cu Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 31.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va anunţa vineri în cadrul unei conferinţe de presă poziţia oficială în cazul testului efectuat cu Mercedes la jumătatea lunii mai pe circuitul de la Barcelona.

Esential 45 de zile ar putea dura eventualul proces de la Tribunalul International
Pirelli a programat o conferinţă de presă în Italia pentru vineri, 31 mai, la ora locală 13:00 (ora 14:00, ora României), în care va dezvălui cel mai probabil noi informaţii despre testul efectuat cu monopostul Mercedes pe circuitul de la Barcelona în perioada 15-17 mai.

Deşi este puţin probabil să-şi schimbe poziţia anunţată anterior prin care afirmă că testul a fost complet regulamentar, nu este exclus ca producătorul italian să ofere vineri informaţii suplimentare despre acest caz.

Conferinţa are loc în aceeaşi zi în care publicaţia austriacă Kleine Zeitung a dezvăluit că FIA a solicitat celor de la Pirelli un dosar complet despre testul de la jumătatea lunii mai.

După protest, tribunalul va decide dacă regulamentul sportiv sau regulile negociate de Pirelli cu FIA sunt cele corecte.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Pirelli şi Mercedes susţin că testul este regulamentar, întrucât toate echipele au primit oportunitatea de a testa, iar ambele părţi insistă că evenimentul nu a avut un caracter secret.
Totuşi, detaliile au fost aflate la 10 zile după test, iar presa internaţională speculează că la volanul monopostului s-au aflat pe rând ambii piloţi ai echipei, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

Situaţia este complicată de faptul că, în a doua zi de teste de la Barcelona, Hamilton a publicat pe reţeaua de socializare Twitter o fotografie prin care sugera că se afla în vacanţă în Statele Unite.

Cei de la Mercedes insistă prin vocea preşedintelui Niki Lauda că Red Bull a protestat împotriva echipei pentru că nu a fost aleasă să testeze cu Pirelli.

"Am profitat de oportunitatea de a testa şi cred că Red Bull a reacţionat lent. Şi eu aş fi deranjat. După protest, tribunalul va decide dacă regulamentul sportiv sau regulile negociate de Pirelli cu FIA sunt cele corecte. Noi am acţionat în mod corespunzător şi acum situaţia va fi decisă de un tribunal independent", a declarat austriacul.

Totuşi, cazul nu a ajuns încă în mod oficial la Tribunalul Internaţional, care ar putea avea nevie de 45 de zile înainte să dea un verdict în acest caz.

Via Dimitris Papadopoulos, Lewis Hamilton, GMM

Comentarii (3)

  • Da dle.Lauda. Ati fost foarte corecti. Inainte de cursa din Barcelona ati votat ca nu vreti teste in timpul sezonului iar dupa cursa ati facut teste cu monopostul actual.
    Cata fatarnicie !
    4 2
  • @pablo unde ai vazut ca mercedes a votat ca nu vrea teste in timpul sezonului va luati dupa Putinica si papagali aia de comentatori daca ai adresa unde scrie treaba asta trimitemio si mie, ca eu citesc presa germana si scrie ca Red Bull si Mercedes au fost primi care au cerut treaba asta
    0 1
  • bob uite aici stirea
    Echipele au respins reintroducerea testelor în timpul sezonului
    Echipele au refuzat propunerea făcută de Ferrari pentru reintroducerea testelor în timpul sezonului, însă sunt de acord cu implementarea unui sistem de puncte de penalizare pentru piloţi.

    Cele 11 echipe din Formula 1 au suspus miercuri la vot propunerea înaintată de Scuderia Ferrari cu privire la reintroducerea testelor în timpul sezonului, la patru ani după adoptarea măsurii cu scopul de a reduce costurile.

    "Potrivit unor informaţii neoficiale, Sauber şi Toro Rosso au fost singurele echipe care au sprijinit iniţiativa, fiind şi singurele echipe cu excepţia Scuderiei care utilizează motoare Ferrari."

    sursa: http://www.automarket.ro/formula1/echipele-au-respins-reintroducerea-testelor-n-timpul-sezonului-50970.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru