Mercedes: Procesul de la Tribunalul International ne va permite să explicăm faptele"

de Daniel Popescu
Joi, 06.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susţine că este mulţumită că scandalul testului cu pneuri Pirelli va ajunge la Tribunalul Internaţional, întrucât va avea oportunitatea să explice ce s-a întâmplat.

Esential 45 de zile ar putea trece pana la un verdict al Tribunalului International
FIA a anunţat miercuri seară că a trimis cazul testului efectuat de Mercedes cu pneuri Pirelli în luna mai în faţa Tribunalului International.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că forul mondial consideră că există posibilitatea ca Mercedes să fi încălcat regulamentul Sportiv prin utilizarea monopostului curent în cadrul testului.

Cu toate acestea, Mercedes susţine într-un comunicat de presă că este mulţumită de decizia FIA, întrucât în acest fel are oportunitatea de a explica exact toate detaliile despre testul efectuat cu Pirelli la Barcelona în perioada 15-17 mai.

Apreciem oportunitatea de a explica toate detalii testului cu Pirelli într-o manieră deschisă şi transparentă la Tribunalul International.

Mercedes
Comunicat de presa
"Apreciem oportunitatea de a explica toate detalii testului cu Pirelli într-o manieră deschisă şi transparentă la Tribunalul International.
Integritatea sportivă are o importanţă primară pentru Mercedes-Benz şi avem cea mai mare încredere în procesul FIA"
, precizează echipa într-un comunicat de presă.

Este posibil ca Mercedes să fie nevoită să aştepte până la 45 de zile un verdict final din partea Tribunalului Internaţional, conform procedurilor acestei organizaţii.

Via Mercedes

Comentarii (5)

  • Nu prea e nimic de explicat. Regulamentul e limpede ca si cristalul. O sa vina cu vrajeli a la Brown. Toate punctele la piloti si echipa acumulate de la Barcelona incoace sunt puse sub semnul intrebarii.
    7 8
  • Pai si cum o sa explice utilizarea monopostului din 2013 cand cu doua saptamani inaintea testului Schumi a condus un monopost de specificatie 2011 pe circuitul de la Norschleife ?
    Sursa stirii cu Shumi e aici:
    http://www.automarket.ro/formula1/video-tur-onboard-cu-schumacher-pe-circuitul-de-la-nordschleife-51289.html
    8 6
  • Trebuie facuta deosebirea dintre compania Mercedes si Mercedes GP. Practic, sefii companiei mama, care au cumparat Brawn GP, mai crediteaza inca echipa tehnica si de management al teamului de F1, dar aceasta trebuie sa treaca testul Tribunalului FIA. O decizie nefavorabila (puncte pierdute de echipa sau o amenda mare) se va repercuta asupra responsabililor.
    Sefii Mercedes inca nu inteleg de ce echipa cumparata de ei atunci cand era CM nu reuseste sa lupte pentru titlurile mondiale. In plus, Brawn le-a mai cerut inca vreo 2 ani rabdare.
    3 0
  • Eu nu inteleg de ce Pirelli au acceptat monopost din 2013, ok, Mercedes a venit cu ideea dar nu trebuiau sa accepte. E clar, testul s-a vrut unul ascuns mai ales ham-ham pusese o poza cu ele nu stiu in ce insule pe perioada testului. Tare nu? Nu sunt simpatizantul lui ham-ham dar cand am vazut ca a avut curajul sa plece la o echipa mai slaba si care iemdiat dupa sosirea lui, a inceput sa inregistreze progrese chiar m-am bucurat pentru el. Totusi, daca pentru sefii Mercedes primeaza scopul makiavelic, atunci sunt nuli ca si fairplay.
    4 0
  • Acum sa nu fim farisei... nici o echipa din F1 nu este "fata mare" ...chiar si echipa mea favorita :))..

    Mercedes a gresit iar acum va plati, probabil ca McLaren cu ceva timp in urma: descalificati din campionatul constructorilor dar pilotii isi vor putea pastra punctele.
    Intrebarea este referitoare la finantarea pe care acestia o vor pierde. Va fi o gaura substantiala in buget iar imaginea Mercedes va iesi oricum sifonata din acest scandal. Dar astea sunt afacerile din ziua de azi.. o decizie prosta costa o gramada.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru