McLaren: "Sezonul 2014 nu va fi compromis de parteneriatul cu Honda"

de Daniel Popescu
Joi, 16.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a exclus ipoteza că Mercedes nu va oferi echipei toate datele importante despre motoarele V6 de 1.6 litri de anul viitor din cauza trecerii la unităţi Honda.

Esential 20 de ani va fi durata parteneriatului McLaren-Mercedes la sfarsitul sezonului 2014
2015 este sezonul din care Honda va furniza motoare pentru McLaren
McLaren a confirmat joi că va utiliza motoare Honda începând din sezonul 2015, al doilea în care vor fi folosite noile unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

Tocmai de aceea, presa internaţională a speculat că Mercedes va fi tentată să nu furnizeze echipei toate detaliile despre noul motor turbo, întrucât britanicii îl vor folosi un singur an. Jonathan Neale, directorul executiv al McLaren, a exclus însă această ipoteză şi susţine că parteneriatul cu Mercedes va continua şi anul viitor în condiţii normale.

"Mercedes ne oferă informaţiile de care avem nevoie, iar inginerii noştri colaborează strâns cu ei. Avem nevoie unul de celălalt pentru a avea succes şi avem încredere în parteneriatul nostru.

Recunoaştem că există o dependenţă mutuală. Şi chiar dacă suntem rivali pe circuit, în spatele scenei există un nivel ridicat de respect între organizatorii", a declarat el.

McLaren a confirmat de asemenea ca Honda este liberă să furnizeze motoare şi pentru alte echipe, întrucât acordul dintre cele două părţi nu are caracter de exclusivitate.

"Toţi furnizorii de motoare care vin în F1 ştiu că trebuie să fie pregătiţi să ofere motoare pentru mai mult de o echipă, dacă unităţile lor sunt cerute de alte echipe. Nu avem nicio iluzie şi avem multă treabă pentru a fi pregătiţi pentru 2015. Dar dacă FIA sau Bernie Ecclestone fac o solicitare, Honda este la curent cu asta. Nu este o înţelegere exclusivă din acest punct de vedere", a adăugat el.

Totuşi, McLaren va fi considerată echipa principală a celor de la Honda, într-o manieră similară cu cea în care Red Bull Racing este principala echipa a celor de la Renault.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (2)

  • La McLaren deja 2013 poate fi trecut la sezoane pierdute. Daca mai au aceleasi performante si la anul cred ca Withmarsh nu mai apuca sa se bucure prea mult de postura prezenta (de team manager la o echipa precum McLaren).
    7 0
  • Daca Sauber si Williams erau la fel de puternice precum in 2012, McLaren ajungea pe 7-8 in clasamentul constructorilor, caci in top 4 n-au ce cauta.
    Anul asta McLaren poate spera cel mult la un loc 5. Norocul lor ca nu sunt foarte multe echipe puternice, dar eu cred ca Force India va fi pe 5. Au masina mai buna, insa ghinion foarte mult.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru