Honda va construi motoarele de F1 la fabrica Mugen din Marea Britanie

de Daniel Popescu
Joi, 11.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunţat joi că va folosi fabrica de motoare Mugen pe care o deţine în Marea Britanie la Milton Keynes pentru operaţiunile din Formula 1.

Noua facilitate va fi operaţiunea europeană de bază pentru participarea Honda în Formula 1.

Honda
Comunicat de presa
La momentul confirmării revenirii în Formula 1 în sezonul 2015 ca furnizor de motoare pentru McLaren, Honda a susţinut că dezvoltă unităţile turbo V6 de 1.6 litri la centrul de dezvoltare din localitatea japoneză Tochigi.

Totuşi, producătorul japonez a anunţat joi o schimbare de planuri, urmând să dezvolte motoarele la fabrica de motoare Mugen pe care o deţine la Milton Keynes, locul în care are sediul central şi campioana mondială Red Bull Racing.

"Noua facilitate va fi operaţiunea europeană de bază pentru participarea Honda în Formula 1 şi va reconstrui şi menţine unităţile dezvoltate la centrul de cercetare şi dezvoltare de la Tochigi. Honda îşi va plasa de asemenea operaţiunile de sprijin la noul centru european", a precizat Honda într-un comunicat de presă.

În prezent, la fabrica de la Milton Keynes, Honda produce 400 de motoare pe an pentru diverse competiţii de motorsport.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru