Ferrari pune presiune pe directorul tehnic: o victorie, esenţială în următoarele trei curse

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Postul directorului tehnic James Allison la Ferrari ar putea fi în pericol dacă echipa nu obţine o victorie în următoarele trei curse, potrivit presei italiene.

Esential 1 victorie a obtinut Ferrari in sezonul 2015
7 este numarul podiumurilor realizate de Ferrari in acest sezon
Ferrari a câştigat Marele Premiu al Malaysiei din debutul sezonului şi a obţinut alte şase podiumuri în primele nouă curse ale sezonului, însă nu a reuşit să micşoreze semnificativ diferenţa care o separă de Mercedes.

Oficialii Ferrari consideră că apropierea de liderul clasamentului constructorilor este esenţială pentru a putea emite pretenţii la titlul mondial în sezonul 2016, motiv pentru care aceştia încep să fie îngrijoraţi de abilităţile directorului tehnic James Allison.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Gazzetta dello Sport, postul lui Allison este analizat în prezent, întrucât oficialii consideră că Ferrari nu a progresat suficient de mult şi că utilizarea "jetoanelor" pentru îmbunătăţirea motorului nu a dus la o creştere a numărului de cai putere.

Sursa citată afirmă că Ferrari trebuie să obţină cel puţin o victorie în următoarele trei curse din Ungaria, Belgia şi Italia pentru ca Allison să-şi păstreze în mod cert postul de director tehnic, mai ales că ultima dintre acestea are loc în faţa propriilor suporteri.

Presiunea a apărut şi ca urmare a faptului că Ferrari alocă un buget semnificativ pentru Formula 1 fără ca în ultimii ani să reuşească cucerirea titlurilor mondiale puse în joc.

Via Gazzetta dello Sport 

Comentarii (9)

  • ar fi bine ca @bernd de la pitstops sa citeasca si el aceasta stire, dupa ce in atatea ocazii la gratulat pe acest inginer cu fraza devenita stas: ”un monopost gentil cu anvelopele marca james Allison...” ... degeaba e gentil cu anvelopele daca nu produce suficienta apasare aerodinamica iar in cele din urma nu e suficient de performant
    2 3
  • ” l-a gratulat...”
    1 0
  • ar trebui sa-l lase in pace pe Allison ...
    si Gazzetta dello Sport mai vb prostii ...
    6 0
  • Well @bernd scoate articole de calitate si stie ce scrie acolo. Tyre wear-ul celor de la Ferrari este mai mic decat cei de la Merc/williams so yea. si in perioada 2012-2013 cu Lotus acelasi lcuru poti observa la monoposturi.
    Si Allison/ Paddy/ Newey sunt ingineri buni care stiu in ce zone ale monopostului se pot obtine performante.
    4 0
  • Cam comunista cererea asta, e ca un plan cincinal nerealizabil. Problema esta ca mai degraba ai vor bate cei de la Williams decat sa castige Ferrari, daca nu aduc ceva updateuri semnificative.
    0 0
  • Numai că Mercedes are pe altcineva în afară de allison, paddy, newey și tot câștigă, deci sunt și alții mai buni decât ăștia. Sîc!
    Adică James Allison e așa, bun, dar nu strălucitor. Nici nu văd ce anume l-ar recomanda pentru funcția de director tehnic tocmai la Ferrari... Exact, nimic.
    3 0
  • allison, newey* fără paddy, care evident că e la mercedes. graba :P
    0 2
  • Ha,ha,ha...
    Inca nu le a venit "randul" la castigarea titlului,trebuia sa castige cei ce au venit cu bani multi in F1,(brown gp,redbul si acum mercedes),asa functioneaza "economia" globala,nimic nu este gratis...pt cunoscstori! ;)
    6 4
  • Ferrari continua cu stategia santajului cu demisia, pe care mai tarziu ii va angaja Mercedes ori alta echipa mare
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru