Ferrari confirmă revenirea la echipă a designerului Rory Byrne

de Daniel Popescu
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat oficial că celebrul designer sud-african Rory Byrne a revenit la echipă pentru a contribui la dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2014.

Esential 7 titluri mondiale a castigat Michael Schumacher in Formula 1 cu monoposturi la care a contribuit si Rory Byrne
2006 este anul in care Byrne s-a retras din Formula 1, la fel ca si Michael Schumacher
Presa internaţională a speculat în ultimele luni că Ferrari a reuşit să-l readucă la echipă pe Rory Byrne, unul dintre cei mai importanţi designeri din Formula 1 din ultimele decenii.

Zvonurile au luat amploare după ce sud-africanul a fost văzut la fabrica de la Maranello cu ocazia lansării noului monopost F138, iar Ferrari a confirmat la sfârşitul săptămânii trecute că informaţia este reală.

Un purtător de cuvânt al Scuderiei a admis că Byrne îşi oferă sprijinul tehnic pentru dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2014, în condiţiile în care regulamentul tehnic se va schimba radical prin introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri şi înlocuirea sistemului KERS cu tehnologia ERS de două ori mai puternică.

De altfel, însuşi Byrne a fost citat spunând că monopostul Ferrari din acest an reprezintă o "joacă de copii" comparativ cu provocările pe care le presupune dezvoltarea viitorului monopost.

Totuşi, principalul rol al lui Byrne la Ferrari va fi implicarea în dezvoltarea de maşini de serie pentru constructorul italian.

Acum în vârstă de 69 de ani, Byrne a contribuit decisiv la designul tuturor celor şapte monoposturi cu care Michael Schumacher a devenit septuplu campion mondial al Formulei 1: două pentru Benetton (1994-1995) şi cinci pentru Ferrari (2000-2004).

Via SkySports

Comentarii (4)

  • Daca Byrne ar fi facut masina Scuderiei in 2009, cand schimbarea regulamentului a fost majora, aveam o alta Era acum.
    5 3
  • este pacat ca oamenii astia(Rory Byrne si Adrian Newey) nu pot sa "plece" la pensie pt ca cei tineri nu se pot ridica la nivelul lor

    in ultimi 20 de ani cred ca ei 2 au castigat 18 titluri cu masinile lor
    16 3
  • welcome back roryyyyyyyyyy.......
    ferrari va avea un plus de forta
    1 0
  • welcome back roryyyyyyyyyyyy...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru