Antrenamentele de vineri ar putea fi extinse la 120 de minute din 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA propune ca antrenamentele de vineri să fie extinse de la 90 la 120 de minute pentru a permite tinerilor piloţi să capete experienţă la volanul monoposturilor de Formula 1.

Esential 120 de minute ar putea totaliza antrenamentele libere de vineri din sezonul 2014
30 de minute pe Mare Premiu ar avea la dispozitie echipele sa testeze tineri piloti
Echipele de For mula 1 încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru a permite tinerilor piloţi să capete experienţă, în condiţiile în care sesiunea dedicată acestora va fi eliminată anul viitor pentru a face loc unor sesiuni de evaluare tradiţionale.

Ultima propunere prevede extinderea antrenamentelor de vineri din cadrul Marilor Premii de la 90 la 120 de minute, prin alocarea a 30 de minute suplimentare pentru tinerii piloţi.

Practic, regulamentul acestei sesiuni de o jumătate de oră ar urma să fie similar cu cel al sesiunii dedicate tinerilor piloţi: fiecare echipă va utiliza un singur monopost, iar în cockpit vor avea dreptul să urce doar piloţii cu cel mult două Mari Premii în Formula 1 care deţin licenţa internaţională de tip A.

Cele mai avantajate vor fi echipele mici precum Marussia şi Caterham, care vor profita de sesiune pentru a ceda monopostul contra-cost unor piloţi tineri.

În schimb, este foarte posibil ca echipele de top să mizeze pe piloţi cu experienţă care nu au concurat în Formula 1, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Gary Paffett de la McLaren, care are 32 de ani.

Force India este una dintre echipele care se opun acestui plan, în special din cauza timpului necesar pentru a pregăti monopostul pentru un alt pilot.

Propunerea va fi analizată şi, eventual, inclusă în regulament de Consiliul Mondial al FIA, care se va reuni în Croaţia în perioada 26-29 septembrie.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru