Alonso: "Nu sunt interesat să revin la McLaren, vreau să rămân la Ferrari"

de Daniel Popescu
Sambata, 21.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că nu este interesat să revină la McLaren şi insistă că vrea să-şi încheie cariera la Ferrari, în ciuda propunerilor verbale făcute de echipa britanică.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Alonso cu Ferrari
2007 este sezonul in care Alonso a concurat pentru McLaren
Marele Premiu al statului Singapore a fost dominat până acum de informaţiile dezvăluite de McLaren prin vocea şefului Martin Whitmarsh, care a confirmat că este interesat de serviciile lui Fernando Alonso pentru 2014 sau 2015.

Speculaţiile despre o posibilă despărţire de Ferrari au luat amploare ca urmare a faptului că spaniolul trebuie să facă pereche cu Kimi Raikkonen în următoarele două sezoane, însă dublul campion mondial afirmă că nu este interesat să revină la echipa pentru care a concurat în 2007.

"Nu tocmai. Repet mai mult sau mai puţin în fiecare weekend şi voi continua să repet că iubesc Ferrari şi voi rămâne la Ferrari până la final. Este bine pentru mine să am parte de astfel de comentarii, dar nu există nicio intenţie.

Mai am trei ani de contract cu Ferrari şi sper să fie şi mai mulţi dacă pot prelungi înţelegerea. Aceasta este speranţa mea", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Iubesc Ferrari şi voi rămâne la Ferrari până la final.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso a venit în 2007 la McLaren din postura de dublu campion mondial, însă a părăsit echipa după un singur sezon în urma tensiunilor avute cu Lewis Hamilton şi conducerea echipei. Spaniolul afirmă însă că nu acesta este motivul pentru care acum refuză McLaren şi sugerează că singura persoană cu care nu s-a înţeles acolo a fost şeful Ron Dennis, care în prezent nu se mai ocupă de echipa de Formula 1.

"Este frumos să auzi în fiecare an comentarii din partea tuturor şefilor de echipă spunând că îmi respectă munca şi profesionalismul, în special dacă vin din partea McLaren. Au fost atât de multe zvonuri că am avut multe probleme în acel an, dar am spus întotdeauna că nu am avut probleme cu nimeni, a fost vorba doar de filosofia echipei, în special a unui om din echipă care nu mai este acolo", a explicat el.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • adidor77
    alonsita, poti sta linistit ca sunt sigur cei de la McLaren nu te doresc. Declaratiile lui MW mai mult ca sigur sunt doar de cutoazie sau ironie. Dupa ce le-a tras o teapa de 100 milioane si au pierdut toate punctele la constructori in 2007, pot sa bag mana in foc ca nimeni nu-l mai vrea al McLaren. In plus sunt si alti piloti valorosi care ar dori sa concureze la acesta echipa. El nu are decat sa-si caute echipe de genul celor de la Ferrari unde are coechipieri cu 1 sec mai slabi decat el iar in cazul in care coechipierul prinde o zi buna, trebuie sa-i cedeze pozitia. Sau sa faca echipa cu cei de teapa lui Briatore. Asta este anturajul care-i place printesei. El nu suporta concurenta si deci nu va mai pupa McLaren niciodata.
    5 16
  • daca presa speculeaza ba ca vrea alonso sa fuga la lotus ba ca vrea sa fuga la mclaren, indiferent ca vrea sau nu, inseamna ca presa a crezut in 2007 ca a fugit de hamilton ca l-a batut si nu a crezut varianta lui alonso cand se dadea defavorizat
    4 0
  • Ferrari
    Ce amuzante sunt comentariile micutilor care inghit cate-o gogoasa de presa se lanseaza in comentarii luminoase si extrem de pertinente :))))
    3 0
  • Redbulanu'
    Cel care fuge de concurenta in cadrul echipei este Vettel. Protejatul lui Moarko spune ca nu l-ar vrea pe Alonso(stie el de ce), spune ca-l vrea pe Kimi dar fuge ca de dracu si de el. Il alege pe Ricci. Acum vin fanii lui si se baloneaza pe fiecare fitil de presa.
    11 5
  • vettel
    dar de ce sa vina ma alonso sau raikkonen la redbull??? au dezvoltat ei cumva monopostul sau vettel cu webber? au vreun merit ei la redbull??? ferrari l-a luat cumva pe raikkonen sau alonso cand il scotea pe banda pe schumacher campion??? nu, la tinut pe barrichello secund sa faca schumi cate titluri poate, in afara sa aberati nu sunteti in stare de nimic, voi credeti ca formula1 este vreun joc de table sau cine stie ce sport de maidan, acolo se investesc zeci de milioane de euro.
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru