Un barbat din Ohio a fost amendat de politisti pentru ca a condus un vehicul in stare de ebrietate si a facut un accident. Pana aici nimic neobisnuit – DIN PACATE – pana cand ajungem la vehiculul pe care il “conducea”. Se pare ca americanul “pilota” un scaun de bar motorizat.
Suspectul in varsta de 28 de ani pilota un scaun de bar sudat pe un sasiu de cart, care era condus cu ajutorul unui ghidon. Americanul pretinde ca vehiculul sau putea sa atinga chiar si 60 km/h, dar ca el circula cu aproximativ 30 km/h atunci cand a facut accidentul.
Acum stau si ma gandesc ce e mai periculos: faptul ca el si-a construit acel scaun si mergea pe el, sau ca a condus in stare de ebrietate si a facut un accident? Pe de o parte, este bine ca nu a ranit pe nimeni si nu conducea un automobil. In schimb este trist faptul ca acesta si-a construit scaun special pentru a putea sa bea si apoi sa conduca.
Acest incident imi aminteste de un biciclist beat pe care l-am intalnit in trafic in acest weekend. Era ora 16 si el circula fara nici o grija pe calea 13 septembrie. Culoarea rosu a semaforului a fost o simpla sugestie pentru acesta, care nici macar nu a fost bagata de seama de judecata aburita de alcool a biciclistului.
De data aceasta, biciclistul a avut noroc si a putut sa mearga mai departe. Am mai vazut accidente cauzate de carutasi beti prin comune, dar un biciclist beat prin Bucuresti mi se pare pur si simplu absurd. Ce mai lipseste? Ce incident trebuie sa aiba loc pentru ca asemenea specimene sa fie sanctionate serios si luate de pe sosea?
Via | 9news | Jalopnik
Pasiunea americanilor pentru pickup-uri este deja un fapt cunoscut in lume. Totodata, pasiunea pentru masini este o “boala” din ce in ce mai des intalnita, care se intinde in toate ariile vietii unui om.
Exista numerosi pasionati de automobile care au un fix pentru un model anume si pot duce pasiunea lor pana la extrem.
Unul dintre acesti pasionati a fost si Albert Dancy Jr, din Virginia de Vest. Americanul le-a spus copiilor sai ca el vrea sa fie ingropat in pick-up-ul sau. Din pacate pentru Albert Dancy Jr., acel moment a venit pe 15 februarie, cand a fost impuscat mortal in urma unei dispute conjugale.
Deoarece Albert Dancy Jr. era pasionat de pescuit si vanatoare, acesta a fost imbracat in haine de camuflaj si a fost ingropat in masina sa, alaturi de o pusca Remington si un briceag clasic. Ingropand-ul in Chevroletul sau din 1967, fii lui Albert i-au indeplinit ultima dorinta.
Pentru ca Chevroletul din 1967 sa dauneze cat mai putin mediului inconjurator, au fost inlaturate cauciucurile, motorul, transmisia, benzina si lichidul de frana. Copii sai au declarat ca Albert Dancy Jr. detinea acel pick-up de cand se stiau si ca acesta ceremonie era ceea ce isi dorea.
Via | ChevroletPedia | Williamsondailynews
Probabil va amintiti de tragicul accident petrecut pe DN1 in urma cu cateva luni. Soferul unei basculante a “uitat” sa coboare bena utilajului si a pornit la drum. Dupa aproape un kilometru, acesta a agatat o pasarela cu bena. Acea pasarela a cazut iar persoanele din masina pe care a cazut si-au pierdut viata. Totul din cauza faptului ca i-a fost lene soferului sa verifice daca are bena ridicata.
Se pare ca aceasta neglijenta apare si la case mai mari, mai exact pe o autostrada din Statele Unite ale Americii. Un sofer in varsta de 62 de ani a plecat cu basculanta pe care o conducea de la un santier amplasat langa autostrada. Batranul se grabea, asa ca apasase serios pedala de acceleratie, moment in care a agatat un indicator rutier cu bena ridicata.
Spre deosebire de accidentul din Romania, indicatorul rutier nu a cazut si nu au fost raniti. Soferul a tras o sperietura sanatoasa, din cauza faptului ca basculanta pe care o conducea a ramas intr-o pozitie neobisnuita iar cabina sa era suspendata in aer.
Acest accident dovedeste ca nesimitirea si lenea exista si peste ocean. Totodata, aceast lucru arata ca situatia camionagiilor din America nu este diferita de cea a omologilor din Europa – program prelungit si epuizant, ceea ce duce la accidente.
Via | Jalopnik | Courant
Dupa cum stiti, vanzarile de automobile noi din Germania au crescut cu 21% in februarie fata de aceeasi luna a anului trecut. Acest fapt este datorat in principal primei de casare in valoare de 2.500 euro oferita de statul German. Pe langa aceasta prima, importatorii si distribuitorii de automobile din Germania au facut diverse oferte pentru a scapa de vehiculele de pe stoc.
Rezultatele s-au vazut imediat, luna februarie 2009 a devenit cea mai de succes luna in materie de vanzari de automobile noi din ultimii 10 ani – pentru Germania, bineinteles. Dacia a beneficiat din plin de aceasta situatie, productia la fabrica din Mioveni fiind reluata in decursul lunii trecute, iar directorii dacia au renuntat la ideea de a concedia cel de-al treilea schimb al fabricii.
Acum ne uitam cu jind la situatia auto din Romania. Prima de casare in valoare de 3.800 lei paleste ca o floare uscata in fata celor 2.500 euro oferiti germanilor pentru a isi achitiziona o masina noua. Ministerul Mediului se consoleaza cu faptul ca mai multi romani vor putea beneficia de programul rabla in acest an, numarul de locuri disponibil fiind crescut la 60.000. Din pacate, in anul 2008 au fost vandute circa 30.000 automobile prin intermediul acestui program, 10.000 ramanand fara client.
Oficialii de la Ministerul Mediului a declarat ca aceasta situatie a aparut din cauza ca unii importatori au cerut mult mai multe masini decat au reusit sa vanda. Bineinteles, asta este una dintre cauze, asa ca Ministerul Mediului a decis sa imparta programul Rabla in trei transe, ca sa poata verifica cine vinde toate automobilele pe care le-a cerut si cine nu.
Si totusi, de ce nu se vand asa de multe masini cat ar trebui? De ce vedem o groaza de masini vechi, prafuite, cu pana la toate cauciucurile, facand umbra unor locuri de parcare? Poate fiindca prima de casare este prea mica. Raportul leu-euro este nefavorabil romanilor, echivalentul in euro al primei de casare oferita in “Rabla 2009” nefiind cu mult mai mare fata de prima ofera in cadrul “Rabla 2008”. Pe langa asta, conditiile de creditare au devenit mult mai aspre fata de anul trecut, ceea ce face mult mai dificila obtinerea unui credit de la banca.
Astept cu nerabdare concluzia pe care o va trage Ministerul Mediului dupa ce se va incheia prima transa a programului rabla. O prima de casare mai consistenta ar face cumpararea unui automobil nou mult mai atragatoare pentru romani. Care este valoarea acestei prime? Raspunsul la aceasta ghicitoare ar trebui sa fie la Ministerul Mediului, dar nu l-a nimerit din prima incercare.