Lamborghini vs. Ferrari

Fanii Audi si BMW au fost intotdeauna la cutite. Fie ca a fost vorba de modele, de motoare, de quattro sau X-Drive, unii au atacat si altii au raspuns. Aceslasi lucru se intampla si in cazul unei rivalitati mai puternice, cu legaturi vechi in istoria auto mondiala.

Este vorba despre concurenta dintre Lamborghini si Ferrari, doua branduri cu renume si cu pretentii mari in materie de performanta si rafinament. Loviturile sub centura nu lipsesc iar atacurile din partea fanilor sunt la ordinea zilei chiar si in cazul acestor branduri respectabile. Cel mai bun exemplu este prelucrarea digitala a celor de la Happyblog.it, care transpune perfect rivalitatea dintre Taurul din Sant’Agata Bolognese si Calutul Cabrat al Scuderiei de la Maranello.

CONCLUZIE: “Eu cu cine votez domnilor?”

ferrari_lamborghini.jpg

“Care este”

E nevoie ca un “PR Representative” sa stie sa scrie corect romaneste? Greu de raspuns la aceasta intrebare. Poate e nevoie doar de cateva relatii stranse cu presa, de un CV umflat si de cateva vorbe dulci si nu de competente lingvistice. Astazi am avut surpriza sa observ ca intr-adevar asemenea PR exista si in locuri unde cu greu iti este dat sa aspiri.

E adevarat ca asemenea specimene cu limbaj articulat se gasesc mai greu in ziua de azi. Dar ce te faci atunci cand ai surpriza sa descoperi un astfel de Homo Sapiens Feminis chiar in randul colegilor de breasla. Il ignori, te faci ca nu-l cunosti, nu ii publici comunicatul de presa sau il tragi de urechi? Ei bine, dilema asta am avut-o si eu in aceasta dimineata cand mi-am verificat mailul.

In acest weekend, s-a desfasurat la Resita inca o etapa a Campionatului National de Raliuri. Echipajul care a castigat anul trecut competitia romaneasca a obtinut si in aceasta etapa un rezultat onorabil, pe care preacinstita noastra PR-ita a incercat sa-l transforme in cel mai bun rezultat din motorsportul ultimilor 20 de ani. Nimic de condamnat pana aici. In fond, MESERIA de PR exact asta presupune: proslavirea unor valori (umane sau materiale) mai rau decat in Noul Testament. De condamnat este faptul ca orice legatura “de sange” cu gramatica limbii romane a fost uitata sau niciodata insusita.

Ramane la latitudinea dumneavoastra, cititori, colegi de presa sau oameni din PR sa judecati mai bine perlele unei domnisoare abia familiarizate cu domeniul auto si cu gramatica limbii romane.

Mentiune: Urmatorul comunicat de presa este copia fidela si nemodificata a celui trimis astazi pe mailul automarket.ro. Singurele modificari operate sunt evidentierea greselilor grave de gramatica.

CONCLUZIE: Limba noastra-i o comoara!

—————————————————————————————- 

“Echipajul Dan Girtofan/ Adrian Berghea si-a adus partenerul, Prista Oil, pe podium si la aceasta etapa, in ciuda problemelor tehnice. Nici iesirea in décor, nici problemele cu turbina nu i-au impiedicat pe campioni sa urce pe podiumul de la Resita unde a avut loc astazi inca o etapa din CNR. 

Prima zi de concurs a insemnat pentru campionii en-titre o provocare, deoarece suspensiile tari pe probele valurite cu mari diferente de aderenta din cauza virajelor in care era scos pietrisul de pe interioare au creat dificultati.

A doua zi, insa, a inceput dificil. O iesire in décor in primul viraj i-a costat 20 de secunde. Ghinioanele nu aveau sa se opreasca aici, pe proba urmatoare problemele cu turbina i-a mai sanctionat cu inca 20 de secunde. Si totusi, Dan Girtofan a demonstrat inca o data ca stie sa-si pastreze calmul atunci cand este cazul si sa-si evalueze corect potentialul in orice situatie. Astfel, dupa o etapa lunga, cu vreme schimbatoare, cu portiuni de asfalt ud si uscat cu intamplari neprevazute, Giri, sustinut continuu de reprezentantii Prista Oil a urcat inca o data pe podium.

La sfarsitul unei etape deosebit de dificila, Dan Girtofan a declarat: “ Un raliu deosebit de andurant, solicitant pentru echipaje si materialul de concurs, in care, in ciuda evenimentelor avute in deosebi in dimineata zilei de sambata am stiut sa nu depunem armele, sa ne concentram si sa mentinem ritmul impus de primii clasati. Am urcat 3 poziti in 3 probe speciale, fapt ce demonstreaza, fara alte comentarii din partea mea, ritmul acestei etape si nivelul campionatului”

Adrian Berghea, copilotul lui Giri ne vorbeste despre etapa de la Resita: “ In ciuda tutor afirmatiilor contra, a fost o etapa sensational de frumoasa, cu schimbari de situatii, cu un ritm alert impus de castigator, cu foarte multi kilometrii de proba speciala si, nu in ultimul rand, cu o foarte mare cheltuiala.”

O etapa frumoasa, asadar, pe care spectatorii au savurat-o in ciuda ploii care a incercat sa le strice distractia. Spectacol si strategie, orgolii si dezamgiri, intr-un cuvant rally. “

—————————————————————————————- 

Test-drive Ford in 1936

Cum suna o invitatie la test drive in 1936? Nu foarte diferit de cele aparute in presa cotidiana de astazi. In articolul fotocopiat mai jos veti putea citi o invitatie lansata de Ford pentru testarea unui nou model cu opt cilindri. Micul articol publicitar a aparut in ziarul “Nationalul Nou”.

Este vorba despre Model 18 sau Ford V8, un model cu propulsor in opt cilindri prezentat in premiera in 1932. La patru ani dupa lansarea oficiala, Ford a adus modelul si in Romania, unde se pare ca a incercat o promovare prin intermediul presei de la acea vreme.

Desi stilul de adresare de pe atunci poate surprinde marea majoritate a publicului este bine de stiut ca pana si in Romania fenomenul test-drive a fost promovat chiar inainte de Al Doilea Razboi Mondial.

CONCLUZIE: Test-drive-ul si “avantagiile” sale in perioada interbelica.

blog.jpg