La noi si la ei
Cand ai baut ultima data o bere? Una rece, din strafundul congelatorului, pentru a stinge vremea asta buna exclusiv pentru cozonaci. Banuiesc ca recent. Ei bine, de acum, cand bei bere, gandeste-te ca participi la curatarea mediului. Si nu fac reclama niciunui urs sau timisorean aici.
O companie japoneza care produce bere de ceva vreme a hotarat sa steaga cu spuma imaginea de raufacator la volan al lichidului galben-auriu si sa ajute industria auto. Cum? C’est simple, mon ami: reziduurile provenite din maltul utilizat la productia berii vor fi refolosite pentru producerea de biocombustibil. O idee extrem de eleganta.
Normal, aceasta idee nu le putea apartine decat japonezilor, cei care reusesc sa scoata energie pana si din samburele de cireasa. Kirin, a doua firma producatoare de bere de pe Insula, a hotarat sa faca primul pas in acest sens si a investit nu mai putin de 2.5 milioane de coco in constructia primei plantatii (atentie!) experimentale din care vor iesi plantele din care vor iesi biocombustibilii.
Si acum, sa vedem cum se tin de maini fratii Micula sa scoata bioetanol din B****r (Burger, pentru cei carora le plac doar berile de peste 3 RON), investind 2.5 milioane de dolari. Mai bine isi mai fac o fabrica de sampon (a se citi bauturi recoritoare), ca sa dea galben la tot romanu. Mai da-l naibii de mediu. De afaceri, evident.