Postat de Robert Gherghe in Volkswagen pe July 31st, 2008
Cea mai ecologica actiune pe care ai facut-o – campania desfasura de Automarket si Volkswagen – a trecut de pragul a 200 de povestiri, la jumatatea drumului catre marele premiu – un weekend la munte cu Polo BlueMotion.
Originale, banale, puerile sau inteligente, povestile a peste 200 de oameni s-au intrunit intr-un efort colectiv de a curata, fie si la modul propagandistic, un pic aerul pe care il respiram. Multumim celor care au participat si le uram succes la marele premiu! Jocul continua…va asteptam!
Londra – primul descalecat al modelelor electrice! Salonul Auto de la Frankfurt din 2007 aducea o noua orientare printre producatorii auto: ofensiva verde! Mai marii producatori auto au cochetat, mai mult din ratiuni de imagine decat din convingere, cu programe si produse care purtau semnatura generala a salonului german: ecologia.
A urmat Salonul Auto de la Geneva, unde desi tematica a fost aceeasi, nimeni nu a impresionat cu un adevarat produs ecologic, i-Blue sau Panda Aria fiind mult prea putin pentru cerinta unei revolutii atat de mari.
In sfarsit vine Salonul Auto de la Londra si vedem primele fructe ale iubirii pentru planeta: gama electrica a companiei Nice (No Combustion Internal Engine), Fiat 500 electric, Lighting GT sau modelul norvegienilor de la Th!nk, si acestea sunt doar exemplele modelelor suta la suta electrice. In plus, mai putem lauda efortul ecologic al baietilor de la Ford care au adus Fiesta ECOnetic.
Este un inceput, unul insa foarte domol si lipsit de substanta. Modelele electrice prezentate la salonul londonez inca nu pot pretinde un loc pe adevarat piata auto si este greu de crezut ca unul dintre exemplele de mai sus va face istorie in conditiile in care greii industriei de codesc unul in spatele altuia, asemenea unor scolari obraznici pusi la coltul de rusine.
Postat de Robert Gherghe in Motorsport / Opinii pe July 21st, 2008
Cand doua femei se gasesc sub acelasi acoperis e prilej de scandal. Oricat de abuziva si subiectiva ar fi aceasta afirmatie, inclin sa cred ca exista un sambure de adevar.
Momentul acestui weekend, in motorsport, nu a fost victoria lipsita de spectacol a lui Lewis Hamilton la Hockenheim sau succesul lui V. Rossi in cursa de Moto GP de la Laguna Seca, ci altercatia dintre cele doua femei din IndyCar: Danica Patrick si Milka Duno. Cele doua femei pilot din IndyCar, extrem de bine vazute pe piata femeilor “numai bune de pozat”, au oferit un show mai degraba penibil, decat vulgar, mai mult lesinat decat violent!
Postat de Robert Gherghe in Audi / BMW / Opinii pe July 14th, 2008
Presa de astazi a vuit despre exodul de duminica din Litoral catre Bucuresti via Autostrada Soarelui. Intamplator sau nu, am luat parte la aceasta experienta desprinsa parca din episodul biblic cunoscut ca “fuga din Egipt” si asemanator, mai degraba, cu celebrul film extrem de prost, Miss Litoral. Singura asemanare cu momentul biblic a fost soarele arzator care ne-a batut in cap si la propriu si la figurat, singura diferenta – noi mergeam cu masinile si nu pe jos. Spun singura diferenta pentru ca o buna parte din traseu am mers cu masinba ca si cum am fi mers pe jos. Desigur, toata presa a dezbatut pe marginea numarului enorm de turisti fugiti pe litoral si nevoiti sa se abata catre job-urile de zi cu zi. Dar, nu trebuie trecute cu vederea unele aspecte.
1. drumurile extrem de proaste din Constanta, drumuri neasfaltate din secolul saisprezece cred, sau ma rog, de cand se afla Mazare la guvernarea celui de-al patrulea port al Europei libere.
2.indicatoarele inexistente sau foarte prost amplasate – noroc ca toate drumurile duc in Vama
3.tronsonul de autostrada dintre Fetesti si Constanta, cunoscut ca si tronsonul fantoma (are 18 ani si locuieste in umbra autostrazii soarelui, cine-l gaseste primeste tricou Automarket!)
4. si la ultimul punct vreau sa atrag un pic atentia si asupra noastra, a cetateanului de rand, in cazul acesta al soferilor, de duminica cum se zice: depasiri aiurea, flesh-uri aiurea, lipsa de bun simt – in special al celor cu Audi si BMW – “ca ei are masini coool” si nu pot “astepta” sa mearga cu 130 ca tot omu in conditii de drum extrem de aglomerat, si my favorite one – oprirea pe banda de urgenta – care presupunea o pauza de tigara, un sarut infocat cu iubita si alte multe altele care numai pe banda de urgenta nu se fac oameni buni – ca de aia sunt spatiile de servicii, oricat de oribile si urat mirositoare or fi.
Postat de Robert Gherghe in Opinii pe July 9th, 2008
In zilele in care domnul Mircea Geoana isi cearta soferul pentru ca “face efect de sera” ma intorc de la Barcelona si dau cu nasul in torida dogoreala a prafului si/sau noxelor plutitoare din Bucuresti. Nu o sa ma refer aici la traficul aglomerat, dar fluid ( al Barcelonei bine inteles), la civilizatia soferilor catalani, la curatenia soselelor, la numeroasele spatii verzi si parcuri care impanzesc orasul, ci la un singur lucru : bicicleta.
Da! In Barcelona bicicleta a devenit un bun comunitar si nu doar o proprietate privata. Exista un sistem de inchiriere a unor biciclete aflate in slujba cetatenilor si turistilor. Am vazut mii de oameni pe strazile Barcelonei cu astfel de biciclete, deplasandu-se relaxati dintr-un punct in altul al orasului.
Barcelona este unul dintre marile orase ale Europei in care bicicleta a devenit un “mijloc propriu de transport in comun”. De pistele pentru biciclisti nu va zic nimic – ca ma apuca plansul!
Si ma intorc acasa si ma uit cu mirare la celebra pista de biciclete care merge de la Unirea si sfarseste intr-o groapa in apropierea pietei Alba Iulia, asa cum a sfarsit in mainile securistilor celebrul Centru Civic gandit de raposatul dictator.
In loc de concluzie: “Domnule Mircea Geoana, daca tot e efect de sera, de ce nu vindeti soferul ca sa aveti bani de bicicleta, ca de chirie va tot dam noi ?!”