Criticilor de meserie!

Am postat cu putin timp in urma o sectiune pe site-ul nostru care permite cititorilor sa faca comentarii la stiri. Am observat ca interesul pentru aceasta modalitate de comunicare este foarte mare si asteptam in continuare sugetiile dumneavoastra, comentariile pozitive si mai ales cele negative. Dincolo de acest lucru am observat un trend foarte popular in a trata modelul Logan drept o masina foarte proasta. Vreau sa va mentionez ca nu avem nici un interes pentru a pozitiona Loganul drept o mare realizare, dar frecventa cu care dam stiri despre Logan este o consecinta a dorintei publicului. Numarul de accesari ne asigura ca o stire cu nou model Logan (de exemplu) ar satisface, cel putin, curiozitatea dumneavoastra. Si eu si colegul meu tratam presa ca pe un instrument de comunicare si nu in ultimul rand de educare.

De aceea imi permit sa sustin ca valul negativist la adresa modelului merita un pic reconsiderat. Am intalnit de multe ori comparatia intre Skoda si Dacia, si eu sunt de acord ca intre cele doua marci exista o diferenta foarte mare, dar aceasta realitate vine intr-un anumit context, nu putem compara Cehia cu Romania, nu putem compara Logan cu un model Skoda. Daca la Skoda investitia Volkswagen deja a creat o traditie, a sedimentat lucrurile, daca economia de piata ceha exista, in Romania aceste procese inca se afla in desfasurare. Si sa nu uitam ca Logan este, grosso-modo, o masina facuta de francezi. Si la orice alt grad de comparatie trebuie sa tinem seama de numeroase criterii, cum ar fi pretul sau segmentul de piata. Nu putem pretinde ca Dacia sa construiasca un Mercedes peste noapte, la fel de bine cum nu ne-am permite sa cumparam unul. Traim sub egida complexului de inferioritate, i-as zice eu, “tot ceea ce este romanesc este prost”.

Am mai observat ca aceasta maniera de judecata se extinde si in alte cazuri (de genu: “masinile italiene sunt proaste”, sau “cum poate fi MINI mai fiabila ca Toyota”), oameni buni trebuie sa tinem cont de anumite conditii, de anumite criterii, unele modele sunt bune pentru banii unui anumit sector de clienti, poate nu sunt bune ca performanta, dar daca luam in considerare pretul, securitatea si multe, multe alte amanunte ele pot deveni excelente. Nu putem cere de la o orice masina sa fie Ferrari sau Rolls-Royce.

Rugby cu masini

Poate multi dintre voi regreta distrugerea unor masini Mini, doar asa pentru o distractie pe cinste. Niste nebuni au apelat la putina inventivitate si au incercart sa lanseze un Mini de pe o rampa pentru o transformare rugbystica. Daca prima incercare a fost un esec, la al doilea Mini parca a fost ceva din geniu lui Jonny Wilkinson. Urmariti imaginile!

AutoItalia, pe ungureste sau nu, este peste tot!

Saptamana aceasta mi-am petrecut timpul in preajma echipei AutoItalia. Cele doua evenimente ale importatorului au facut posibila cunoasterea realitatilor din spatele acestei companii.

Ce va pot spune?! Este o echipa construita pentru ambitiile inalte ale lui “capo” asa cum ii spun angajatii boss-ului de la AutoItalia, Herbert Stein. Povestea lui este interesanta, este un evreu nascut la Cernauti care a reusit sa scape de ororile holocaustului si peste ani a adus “masina italiana”, cu tot ceea ce inseamna aceasta, lux, sport performanta si utilitate- lucruri pe care le intalnim la marcile din grupul Fiat – in Romania. Povestea vietii lui Herbert Stein va fi prezentata intr-un cover story pe site-ul nostru dar pana atunci sa va povestest cum a fost la evenimentele lansarilor de la Odorheiu Secuiesc si de la Ploiesti.

Am plecat spre Odorheiu Secuiesc cu un SsangYong Rodius SV270 cu 7 locuri, masina foarte comfortabila, dar cu design si performante discutabile. Evenimentul din Odorhei a avut o importanta majora in comunitatea de circa 36 de mii de locuitori dintre care 35 de mii sunt de etnie maghiara. Conferinta de presa a fost bine-nteles, bilingva, dar nu in romana si maghiara cum va imaginati ci in maghiara si in engleza. Oaspetii au fost foarte primitori si cumsecade, ca fapt divers, isi cereau scuze pentru romana destul de stalcita pe care o vorbeau cu noi, lucru de inteles intr-o comunitate cu o majoritate zdrobitoare. Notabilitatile locale s-au implicat major in aceasta investitie, am putea spune ca erau foarte incantati sa rosteasca AutoItalia pe ungureste.

In ceea ce priveste Ploiestiul, exista unele diferente. Orasul mult mai mare, dezvoltarea economica semnificativa din aceasta zona, potentialul zonei in sine, au dus la un showroom de doua ori mai scump fata de cel de la Odorhei. In plus, evenimentul  de la Ploiesti a fost organizat intr-un stil occidental, luxul poate fi cuvantul cel mai potrivit pentru a defini desfasurarea lucrurilor. Alta situatie, alta zona, alta mancare de peste. Asta nu inseamna ca nu pot aprecia entuziasmul de la Odorhei si insemnatatea deosebita a unei investitii de genul acesta pentru zona Harghita.

In incheiere, putem concluziona ca evenimentele au fost un succes pentru baietii, sau, ma rog,fetele de la AutoItalia. Pentru pasionatii si clientii marcilor din grupul Fiat, AutoItalia a venit mai aproape, fie la Ploiesti, fie in tinutul Secuiesc la Odorhei.

AutoPub

De astazi, AutoMarket va ofera o noua sectiune, AutoPub. O puteti accesa din meniu si astfel patrundeti in lumea celor mai interesante sau haioase imagini cu reclame la masini de pretutindeni. Va asiguram ca rezultatele unui click pe AutoPub sunt deosebite. Un singur lucru va mai spunem: www.automarket.ro/fun si o sa aveti parte de fun la greu!